sreda, 21. marec 2012

PLUS SIZE RDEČA PREPROGA

V zadnjih tednih smo bili priča kar nekaj rdečim preprogam, kjer pa so mi še posebej v oči skočile plus size damice, zato sem se odločila, da jih predstavim vse skupaj.  Mislim, da so bile deležne kar nekaj pozornosti, kar je vsekakor prav, saj ne nosi cel svet kofekcijske številke 0, nekatere bi pravzaprav lahko šle že v minus. Skozi zgodovinsko perspektivo sicer lahko spoznamo, da je bilo včasih tisto, kar danes imenujemo plus size, popolnoma običajno.


Prva med bolj polnimi bejbami je vsekakor nesporna zmagovalka Grammy-jev Adele, ki je sicer v zadnjem času kar lepo obklesala svoje telo. Punca izgleda odlično, svoje kilograme nosi samozavestno in to je najpomembnejše.




Najprej sem bila sicer malo razočarana, saj se mi zdi, da je v tej črni obleki malo preveč "cenzurirana", ampak iskreno povedano, ji odlično pristoji. In črna je vsekakor zelo dobra prijateljica bolj okroglih deklet. Make up je popoln, frizura pa manj bujna kot v preteklosti.







Naslednja je simpatična Amber Riley, ki nas zabava v priljubljeni seriji Glee. V januarju smo jo lahko videli na dveh rdečih preprogah v dveh popolnoma različnih stilih, deli dueta Badgley Mischka.


Golden Globe Awards 2012
Zelo pozdravljam, da ne skriva rok, kar so na primer storili pri Adele. Silhueta rdeče obleke, ki ji lepo poudari obline in skrije trebušček, črna obleka prav tako preusmerja pozornost s trebuščka na zgornji del. Pentlja je sicer malo pretirana, zgornji del tako deluje širše. Velik plus dam tudi razkritim gležnjem, saj ni potrebe po večnem krilu do taaaal. Zgornja frizura mi je pa neprimerno bolj všeč kot ta na spodnji sliki, full moon all over the place :).
The 18th Annual Screen Actors Guild Awards

Melissa McCarthy nas je naravnost presenetila v filmu Dekliščina (Braidsmaids). Iskreno povedano sem potrebovala kar nekaj časa, da sem ugotovila za koga sploh gre. :) No, na rdečih preprogah je veliko bolj simpatična kot v filmu.

2012 Critics' choice awards

Najbolj všeč mi je v modri opravi, saj ji kljub kar močni polnosti postave, dobro poudari atribute. Tudi makeup in pričeska sta pimerni, kljub temu bi jo rada videla v kakšni krajši različici - kar se tiče krila in rokavov.

Spodnja zelena se mi zdi manj primerna zanjo, saj ji izredno poudari spodnji del, vseeno pa jo rešuje dekolte in višje speta pričeska, ki podajšata obraz.

Golden Globe Awards 2012
Za Oskarje je izbrala krajše rokave, blago jo sicer objame na način, da izgleda bolj okrogla, prav tako ji ni v prid pričeska. Barva izredno pristoji njeni polti. Vsekakor je njeno postavo z oblačili težko vizualno prikriti ali izoblikovati, ampak cenim njeno predstavitev na rdeči preprogi. Kar tako naprej! :)

Oscars 2012




Nesporna plusize zmagovalka rdečih preprog na drugi strani luže je Octavia Spencer. Izbrskala sem vse njene stylinge v letošnjem letu in moram reči, da mi je na večini neverjetno všeč. Velike pohvale za tri krajše obleke, kjer kaže tudi noge - na njih deluje višja in bolj vitka. Na podelitvi nagrad BAFTA mi je bila najmanj všeč - tole perjasto krilo ni prav nič v prid njeni postavi, vseeno pa si upa.


Vir: Red Carpet Fashion Awards












Na Oskarjih je bila naravnost sanjska! Obleka čudovito poudari njen pas, krajši rokavi močnejšim rokam ne delajo velike škode, zmagovalna je tudi pričeska. Kot da bi slutila prihajajočega Oskarja, je bila oblečena kot zmagovalka. Svetujem ogled filma The Help (Služkinje), kjer odigra stransko vlogo za katero je tudi prijela omenjeno nagrado.

Pa še skok na našo stran. Temno stran bi rekla. Žal pri pregledu fotk s "kvazi" rdeče preproge z Viktorjev nisem našla kaj veliko materiala. Že sama pozicija fotografiranih pred vhodom v Cankarjev dom z vsemi ljudmi v ozadju, se mi zdi naravnosti bizarna, ampak tako pač je na sončni strani Alp.



Naj torej izpostavim edino plussize bejbo, ki sem jo zasledila in je vredna omembe v zgornji družbi. To je Nuška Drašček, ki načeloma preseneti z luštnimi opravami. Tej konkretni sicer ne manjka kaj veliko, vseeno pa se mi zdi, da obleka ne pristaja popolnoma njeni opravi, zopet smo priča cenzuri zgornjih okončin, pri njej celo z bolerom... Kar nekaj reči bi še našla, ampak ker je Nuška edina, ki jo sploh lahko izpostavim, ji bom prizanesla. Mehka duša sem, kaj hočemo.


Avtor: Sandi Fišer za MMC RTV Slovenija
 

Za vse, ki vas pritegne branje izkušenj plussize bejb oziroma deklet z oblinami pa priporočam tale Blogroll, kjer je kar nekaj blogerk zbrala The Curvy Fashionista. No, pa tudi sama sodim med njih, tako da bo na to temo vsekakor še kaj zapisanega ;).

4 komentarji:

  1. Men se zdi pa lepše, če so roke mal "skrite" ... Isto mi ni lepo, ko ma bejba fulj mišičaste roke in pol da fulj elegantiš oblekco brez rokav gor. Just my opinion ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši